Dak
kapellen

Bij ruimtegebrek kunt u van een beperkte zolderkamer een volwaardige extra kamer creëren door een dakkapel te plaatsen.  Door een dakkapel ontstaat er  een hoop extra ruimte en licht. Hiervoor kunt u kiezen voor een traditionele bouw of voor een prefabconstructie.

Traditionele bouw:

Hierbij wordt een gat in uw dak gezaagd en dakspanten die eventueel in de weg zitten, worden verwijderd.  Vanaf hier wordt er een houten constructie getimmerd die aan de buitenzijde bekleed zal worden met een onderhoudsarm materiaal, zoals kunststof schroten, Keralit of aluminium plaat. Vanaf de binnenzijde zal er isolatie tussen de houten kaders geplaatst worden. De binnenzijde zal afgetimmerd worden met hout en afgewerkt worden met gips.  Het houten kader word opgevuld met een kunststof of aluminium kozijn, zodat u zich niet meer druk hoeft te maken over schilderwerk en houtrot. Het dak wordt meestal langs de buitenzijde voorzien van isolatie en EPDM, zodat u de komende jaren geen onderhoud meer heeft aan uw nieuwe dakkapel.

Prefabconstructie:

Bij een prefabconstructie wordt van te voren de dakhelling gemeten en wordt de complete dakkapel in een fabriek geproduceerd. Deze dakkapel wordt  van polyester gemaakt, zodat u er geen onderhoud aan heeft. Bij de plaatsing van deze dakkapel wordt er ‘s ochtends een gat in uw dak gezaagd en ‘s middags komt er een kraan die de dakkapel op zijn plaats hijst. Na plaatsing wordt de binnenkant afgetimmerd en heeft u aan het einde van de dag een afgewerkte dakkapel.

In onze portfolio kunt u enkele foto’s vinden van afgeronde projecten.